:

:

TV Most

Foto: Fejsbuk / Aljbin Kurti

clock

Mart 11, 2020   20:32

0

148

Kurti: Tači je antievropski nastrojen

Kosovski premijer Aljbin Kurti izjavio je večeras da je predsednik Kosova Hašim Tači antievropski nastrojen i da neki nepravedno njega optužuju da je antiamerikanac.

 

“On (Tači) je sam pokazao da je antievropski, a ja sam i proamerički i proevropski. Ja verujem u transatlantske veze. On sebe proglašava antievropskim i počele su optužbe i klevete protiv mene da sam antiamerički nastrojen. Dakle, ja volim i SAD i EU, nama su potrebni zajedno”, rekao je Kurti.

Kurti je u Skupštini Kosova istakao da bez SAD nema NATO, bez NATO-a nema bezbednosti ni u Evropi a kamoli na Balkanu podsetivši da je Kosovo na Balkanu, na evropskom kontinentu, a ne na granici sa Meksikom.

On je dodao da se Tači mnogo gore ponaša sa Briselom nego sa Beogradom.

“Sadašnji predsednik Kosova ponaša se mnogo gore sa EU nego sa Srbijom. Kao premijer se ne slažem sa pristupom u kojem predsednik tako loše govori o Borelju, Lajčaku i Briselu nego o Dačiću, Vučiću i Beogradu, to nije u redu. Brisel, Borelj i Lajčak nisu počinili genocid na Kosovu, nemojte mešati ove dve stvari”, rekao je Kurti.

On je izrazio spremnost da ode u Vašington kao premijer sa svojim timom i sa predsednicom kosovskog parlamenta Vjosom Osmani i razgovara o svim problemima.

Potreban nam je proces prema sporazumu prihvatljivom za SAD, EU i region, istakao je kosovski premijer.

Izvor: Kosovo Onlajn

Aljbin KurtiHAšim TAčiSADNATOEU
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva