:

:

TV Most

clock

Decembar 07, 2019   10:46

0

203

Kurti u Berlinu: Neću Vučića za pregovaračkim stolom

Kandidat za premijera Kosova Aljbin Kurti izneo je svoja tri principa za nastavak dijaloga, od kojih je prvi da neće predsednika Srbije Aleksandra Vučića za pregovaračkim stolom.

Na skupu u Berlinu pod nazivom "Balkanski dijalozi", na kojem su razmatrane evropske perspektive Zapadnog Balkana i mogućnosti postizanja pozitivnih pomaka u odnosima Beograda i Prištine, Kurti je kao prvi princip naveo da nema razgovora kosovskog predsednika i predsednika Srbije i da neće predsednika Vučića za stolom.

"Nema razgovora o kosovskoj teritoriji", drugi je princip koji je naveo predsednik Samoopredeljenja saznaje Kosovo Onlajn.

Treći princip koji je naveo Kurti jeste da nema razgovora o mapama. Kosovo je centralna tema konferencije, kojoj će biti posvećene dve od četiri plenarne sesije.

Predsednik privremenih pristinskih isntitucija Hašim Tači i direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Ðurić, prisustvuju na skupu "Balkanski dijalozi", koji organizuju Istok-Zapad institut, beogradski Fond za političku izuzetnost i Minhenska bezbednosna konferencija.

Na skupu učestvuje veliki broj političkih lidera iz regiona, ali i uticajne diplomate iz SAD, EU, Nemačke i predstavnici akademske zajednice.

Izvor: TAНЈУГ

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva