:

:

TV Most

Foto: Reporteri

clock

Maj 28, 2023   12:42

0

63

Kurti u Prištini sa Violom fon Kramon

Izvestiteljka za Kosovo i Metohiju u Evropskom parlamentu, Viola fon Kramon, koja je juče stigla u Prištinu, sastala se sa Aljbinom Kurtijem.

Iz Kurtijevog kabineta  je saopšteno da je na sastanku razgovarano o trenutnim dešavanjima na severu južne srpske pokrajine. 

Kurti je, kaže se u saopštenju, rekao da je nakon održavanja izbora 23. aprila važno da se što pre počne sa "pružanjem osnovniһ usluga građanima koje su prestale od početka novembra prošle godine nakon ostavke dosadašnjiһ predsednika". 

"Što se tiče dijaloga kojim posreduje Evropska unija i Osnovnog sporazuma sa Srbijom i Aneksa za njegovu implementaciju, ponovio da je potrebna brza, potpuna i bezuslovna implementacija”, kaže se u saopštenju. 

Sastanku je prisustvovao i šef Kancelarije evropske unije u Prištini Tomaš Sunjog. 

Iz Kancelarije Evropske unije u Prištini je najavljeno da će Viola fon Kramon razgovarati i sa drugim prištinskim zvaničnicima, a da će sutra održati konferenciju za medije.

Juče je na Kosovu i Metohiji boravio specijalni izaslanik Nemačke za Zapadni Balkan Emanuel Saracin koji je osudio upad takozvane kosovske policije u opštinske zgrade u Zvečanu, Leposaviću i Zubinom Potoku, a na konferenciji za medije izjavio da “ne podržava glupe odluke”. 

Izvor: T a n j u g

Aljbin KurtiVilola fon Kramon
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva