:

:

TV Most

clock

Maj 27, 2022   14:07

0

147

Kurti u SAD naglasio da dijalog treba da se završi priznanjem

Tema razgovora tokom posete SAD bio je dijalog sa Beogradom, izjavio je po povratku premijer privremenih prištinskih institucija Aljbin Kurti dodajući da je on tom prilikom naglasio da bi dijalog trebalo da se završi međusobnim priznanjem, preneli su prištinski mediji.

On je odgovorio i na kritike povodom dužine boravka u SAD, rekavši da je blagovremeno upozorio da će duže boraviti u toj zemlji, a reagovao je i na opaske da ga nije primio nijedan visoki zvaničnik SAD.

Kurti je, kako prenosi Reporteri, naveo da je bio u Beloj kući da se sastane sa savetnikom za nacionalnu bezbednost Džejkom Salivenom za kojeg je ocenio da je veoma obavešten sagovornik, kao i da je taj sastanak bio posebno značajan.

Kako je preneo Kljan Kosova, Kurti je dodao su i investicije na Kosovu bile još jedna tema razgovora u SAD, kao i pitanje bezbednosti.

On je naveo da je tražio podršku za članstvo u Partnerstvu za mir, kao prvom koraku ka članstvu u NATO, a takođe i za mogućnost apliciranja Kosova za članstvo u Savetu Evrope.

Izvor: T a n j u g

Aljbin KurtiSADdijalog BG-PR
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva