:

:

TV Most

clock

April 12, 2022   10:48

0

129

Kurti: Uvećava se minimalna zarada, 100 evra za penzionere, radnike i studente

Ppremijer Kosova Aljbin Kurti najavio je da će se na sutrašnjoj sednici Vlade usvojiti nacrt zakona kojim se otvara put za povećanje minimalne zarade koja će iznositi 264 evra bruto ili 250 evra neto, prenosi Kljan Kosova.

„Ukidanjem poreza za 250 evra zarade, povećaćemo minimalnu zaradu i osloboditi je poreza. Time se obezbeđuje da će oni sa nižim platama na kraju meseca imati više novca. Oko 100.000 radnika imaće koristi od povećanja minimalne zarade, a svi radnici imaće koristi od ukidanja poreza“, rekao je Kurti.

Na zajedničkoj konferenciji za medije sa ministrom finansija, rada i transfera Hekuranom Muratijem, Kurti je izjavio i da će se krajem meseca izdvojiti dodatnih 100 evra za penzionere i po prvi put za svakog zaposlenog u javnom i privatnom sektoru, kao i da će po 100 evra dobiti i studenti, prenosi Ekonomija onlajn.

„Povećali smo socijalnu pomoć za 30 odsto. Takođe za ugrožene slojeve podelili smo više od 10.000 kupona i obroka kroz centralne kuhinje. Ukupna vrednost ovih mera je veća od 100 miliona evra“, rekao je Кurti.

Izvor: Kosovo online/Ekonomia online; Foto: EPA EFE

KiMKurtiminimalna zarada
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva