:

:

TV Most

Foto: Ej Bi Si Njuz

clock

April 15, 2021   19:43

0

127

Kurti zatražio priznanje od Grčke

Kosovski premijer Aljbin Kurti sastao se sa šefom grčke Kancelarije za vezu u Prištini Krisuolom Aliferi i zatražio da se njena zemlja "pridruži bloku zemalja koje su priznale Kosovo".

U saopštenju kosovske vlade navodi se da je "Kurti zatražio da se bilateralna saradnja dalje proširi i produbi i da se Grčka pridruži bloku zemalja koje su priznale Kosovo".

Kurti je pohvalio "odnose sa Grčkom i njenu posvećenost članstvu Kosova u međunarodnim organizacijama, kao što je to bio slučaj sa članstvom u EBRD".

Ambasador Grčke u Srbiji Jorgos Đakofotakis izjavio je u sredu da je stav njegove zemlje da ne priznaje kosovsku nezavisnost dobro poznat i ostaje nepromenjen.

Ambasador je tako prokomentarisao očekivanja analitičara spoljne politike Dejvida Filipsa i Danijela Servera da će Grčka promeniti stav i verovatno priznati Kosovo.

"U principu ne komentarišemo mišljenja analitičara, Grčki stav o nepriznavanju Kosova je dobro poznat i ostaje nepromenjen", navodi se u pisanom odgovoru Đakofotakisa koji je T a n j u g u  prosledila njegova pres-služba.

Filips i Danijel Server izjavili za su za RTV Dukađini da ne očekuju da će pet zemalja Evropske unije koje nisu priznale Kosovo promenti svoj stav, osim Grčke.

Izvor: RTS

Aljbin KurtiGrčkaEUpriznanje Kosova
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva