:

:

TV Most

Foto: RTV KiM, arhiva

clock

Januar 24, 2022   14:48

0

123

Kusari-Ljilja: Nema povratka tradicionalnoj organizaciji srpskih izbora

Šefica poslaničke grupe vladajućeg pokreta "Samoopredeljenje" Mimoza Kusari-Ljilja izjavila je da na KiM ne treba dozvoliti organizaciju izbora koje 3. aprila organizuju vlasti u Beogradu, najavljujući primenu nedavne prakse kada je skupština u Prištini zabranila organizaciju referenduma u srpskim sredinama.

Što se tiče izbora 3. aprila u Srbiji, Mimoza Kusari-Ljilja misli da je ono što se desilo sa rezolucijom koju je skupština u Prištini usvojila za referendum, praksa koju treba dalje primenjivati.

"Kosovo treba da primeni svoje funkcionisanje kao normalna država ne samo u regionu već i u Evropi, tako što će građanima sa dvojnim državljanstvom garantovati proces glasanja bilo preko pošte ili beogradske kancelarije za vezu u Prištini, ali vraćanje tradicionalnoj organizaciji srpskih izbora na Kosovu ne postoji", rekla je Kusari-Ljilja nakon sednice predsedništva skupštine.

Dodala je da srpska zajednica "mora da shvati da je završena iluzija da je Kosovo deo Srbije", preneli su mediji u Prištini.

Izvor: RTS

KiMizboriKusari Ljilja
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva