:

:

TV Most

Foto: EPA-EFE

clock

Januar 17, 2022   18:10

0

151

Kusari-Ljilja: Za naredne izbore isti metod glasanja kao i za referendum

Šefica poslaničke grupe pokreta Samoopredeljenje Mimoza Kusari-Ljilja izjavila je da će za izbore u aprilu biti primenjen isti metod glasanja koji su centralne vlasti u Prištini predvidele i za referendum.

Kusari Ljilja je pojasnila da za najavljeno glasanje na parlamentarnim izborima, ili kako je to bilo na referendumu "druge države ili građana sa dvojnim državljanstvom", postoje metode glasanja, odlazak u državu u kojoj se održavaju izbori, u ambasadama ili poštom.

"Mogu da se pripreme pred izbore u Srbiji, da se održe u ovom obliku i da se shvati da je Kosovo teritorijalna celina, nezavisna i suverena država", rekla je Kusari-Ljilja nakon sednice predsedništva kosovske skupštine.

"Rezolucija je ponovo potvrdila volju svih političkih partija u vezi sa procesom koji narušava suverenitet i ustavnost Kosova", navela je Kusari-Ljilja a preneli su mediji u Prištini.

Poslanici skupštine u Prištini usvojili su u subotu rezoluciju zabranivši da se u srpskim sredinama na KiM održi referendum. U Prištini su Srbima na KiM ponudili da glasaju poštom ili u kancelariji za vezu u Prištini.

Izvor: RTS

KiMKusari Ljiljaizborireferendumglasanje
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva