:

:

TV Most

clock

Mart 13, 2019   17:19

0

195

Kusturica i zvanično Dodikov savetnik

Režiser Emir Kusturica zaposlen je kao savetnik predsedavajućeg Predsedništva Bosne i Hercegovine Milorada Dodika, čime je Dodik ispunio svoje obećanje dato posle izbora, prenosi portal "Kliks".

Nakon što je Kliks otvoreno kritikovao članove Predsedništva BiH zbog toga što nisu javno objavili imena zaposlenih savetnika, Milorad Dodik je danas na zvaničnoj internet stranici kolektivnog šefa države objavio imena svojih najbližih saradnika.

Dodik je ispunio obećanje koje je dao nakon što je izabran za člana Predsedništva Bosne i Hercegovine, pa je u svom kabinetu kao savetnika zaposlio režisera Emira Kusturicu.

U Dodikovom kabinetu zaposleno je ukupno 11 savetnika i jedan šef kabineta. Za šefa kabineta Dodik je postavio Danijela Dragičevića, koji je ranije bio angažovan kao šef kabineta dok je Dodik obavljao dužnost predsednika RS.

Pored Kusturice, predsedavajućeg Predsedništva Bosne i Hercegovine savetuju i Dragoljub Reljić (savetnik za ustavnopravna pitanja), Ana Trišić Babić (savetnica za spoljnu politiku), Pero Simić (savetnik za informisanje), Dragan Vuković (savetnik za sigurnosnu politiku), Radovan Kovačević (savetnik za unutrašnju politiku) i Radomir Božić (savjtnik za ekonomska pitanja).

Kao savetnici, a za koje nije navedena oblast iz koje savetuju Dodika, navedeni su Emir Kusturica, Nina Sajić, Biljana Bokić, Boško Tomić i Srđan Perišić.

Član Predsedništva BiH iz reda hrvatskog naroda Željko Komšić i dalje odbija javno otkriti koga to građani BiH plaćaju u njegovom kabinetu, navodi Kliks.

Portal prenosi i da se kao najtransparentniji član Predsedništva pokazao Šefik Džaferović koji je otvoreno rekao kako ga ukupno savetuje šest osoba. Na mestu Džaferovićevog šefa kabineta nalazi se Elvir Čamdžić, dok su kao savetnici zaposleni Elvir Huremović, Amel Suljević, Damir Džanko, Adis Alagić i Čedomir Lukić.

Izvor: KLIKS,RTS

dodikkusturicasavetnik
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva