:

:

TV Most

clock

Februar 27, 2019   12:39

0

307

Lađevci postali deo "Aerodroma Srbije", otvaranje na Vidovdan

Civilno-vojni aerodrom Lađevci kod Kraljeva zvanično je predat na upotrebu preduzeću "Aerodromi Srbije". Očekuje se da bude pušten u saobraćaj na Vidovdan.

Već danas mogu da počnu radovi na proširenju piste i opremanju aerodromskih objekata u Lađevcima.

Ministarka saobraćaja Zorana Mihajlović očekuje da Lađevci bude makar isti, ako ne i bolji od aerodroma u Nišu.

"Danas potpisujemo zapisnik o primopredaji između Ministarstva odbrane i Aerodroma Srbije. To je početak koji će omogućiti državi da novac koji je opredelila za opremanje Aerodroma Morava zaista i potroši i da konačno imamo operativni aerodrom. To će biti prva faza. Jako je važno da se pozabavimo kargom, da pokušamo da izgradimo sve što je potrebno da ovo ne bude samo putnički civilni aerodrom, već da sa Aerodroma Morava mogu da polete avioni koji će nositi sve ono što ovaj kraj može da proizvede", rekla je Zorana Mihajlović.

Ministar odbrane Aleksandar Vulin kaže za RTS da je ono što je obećano sada ispunjeno, te da je ovo veliki dan ne samo za Kraljevo, već za čitav region.

"Ovo je još jedna od mogućnosti da se povećemo sa svetom ali i pokažemo svetu šta ovde ima. Ovo je mogućnost za turuzam i ekonomski razvoj, putnički i kargo saobraćaj", rekao je Vulin.

Što se tiče puštanja u rad ovog aerodroma, ministar kaže da se očekuje da to bude na Vidovdan.

"Vidovdan pamtimo po teškim trenucima, bilo bi lepo da doživimo Vidovdan kome ćemo se svi zajedno radovati", rekao je Vulin.

Objasnio je da će ovaj aerodrom imati sisteme za sletanje u otežanim uslovima, dobro osvetljenje, proširenu pistu, te da će moći da se pohvali da na njega sleću najveći avioni.

Izvor: RTS

VulinLađevciAerodromi Srbijeaerodrom Morava
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva