:

:

TV Most

Foto: Vijesti

clock

Mart 04, 2021   19:31

0

145

Lajčak: Evropske integracije Crne Gore u zajedničkom interesu

Specijalni predstavnik EU za dijalog Beograda i Prištine i druga regionalna pitanja Zapadnog Balkana Miroslav Lajčak rekao je danas u Podgorici da je Crna Gora lider u evropskim integracijama i da je Evropska komisija naglasila da Crna Gora ima najbolju poziciju da završi pregovore tokom mandata ove Komisije.

 

"Integracija Crne Gore je u našem zajedničkom interesu i u EU postoji velika podrška za vaše članstvo. Stojimo uz Crnu Goru u borbi protiv koronavirusa. Ekonomski i investicioni plan EU za region podržaće oporavak Crne Gore i regiona", rekao je Lajčak posle razgovora sa predsednikom Skupštine Aleksom Bečićem i premijerom Zdravkom Krivokapićem, prenose Vijesti.

Na pitanje da li je upoznat sa uplitanjem stranog uticaja u izbore, Lajčak je rekao da pažljivo prati stvari u Crnoj Gori i da očekuje da se stvari odvijaju bez spoljnog uticaja.

“Svaka vlada koja ima demokratski mandat treba da ostvari politiku autonomno u saradnji sa EU bez uticaja koji ne traži sama vlada i to očekujemo i od ove Vlade, to su evropske integracije i zemlje i regiona”, rekao je Lajčak.

Naveo je da je i na avgustovskim parlamentarnim izborima "pokazana zrelost".

"Što se tiče tužilačkih zakona, očekujemo da Skupština uzme u obzir mišljenje Venecijanske komisije".

Lajčak je kazao da vakcine iz Kovaks programa kasne, ali da će ubrzo situacija biti drugačija.

Lajčak će večeras razgovarati i sa predsednikom Crne Gore Milom Đukanovićem, a za sutra je zakazan sastanak sa potpredsednikom Vlade Dritanom Abazovićem.

Izvor: T a n j u g

Miroslav LajčakCrna Gora
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva