:

:

TV Most

Foto: RTS

clock

Mart 02, 2021   9:55

0

45

Lajčak: Nastavljamo dijalog nakon formiranja skupštine i vlade u Prištini

Izaslanik EU za dijalog Beograda i Prištine Miroslav Lajčak izjavio je da će taj proces biti nastavljen nakon formiranja nove vlade i skupštine, istakavši da je dijalog odgovornost svih.

"EU i Sjedinjene Države podržavaju nastavak dijaloga o pitanjima koja su važna za svakog građanina Kosova, u ovom kontekstu sam dugo razgovarao sa gospodinom Kurtijem i gospođom Osmani. Dijalog će se nastaviti, stvorićemo neke interne procedure ", rekao je lajčak u Prištini nakon razgovora sa v. d. predsednicom Vjosom Osmani.

Lajčak je pozvao sve u Prištini na političko jedinstvo, dodajući da "dijalog nije odgovornost jedne strane ili političke stranke, već svih partija".

Osmani je izjavila je da je Lajčaku prenela da treba preispitati dosadašnji deo tog procesa, kako bi Priština bila spremna za nastavak razgovora, poštujući svoje interese.

"Proces dijaloga treba da rezultira recipročnim priznanjem, u aktelnim granicama Kosova", navela je Osmani na konferenciji za medije.

"Moramo da budemo sigurni da se poštuje mandat koji dobijamo od parlamenta, crvene linije koje postavlja parlament. Nije dozvoljeno pregovarati o granicama Kosova. O statusu Kosova nema šta da se pregovara, očekujemo da se to završi priznanjem", kazala je Osmani.

Lajčak boravi u Prištini od juče popodne. Sastao se sa Aljbinom Kurtijem, američkim ambasadorom, komandantom Kfora, a danas će razgovarati i sa stranačkim predstavnicima.

Sutra putuje u Beograd.

Izvor: RTS

KiMLajčakOsmanidijalog Beograda i Prištine
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva

the unique purchase benefit is probably the features of best replica rolex.

fake uhren for sale success will be incredible.

where to find good sex dolls?