:

:

TV Most

Foto: T a n j u g

clock

Mart 19, 2023   23:07

0

177

Lajčak: Nedelja je bila u znaku dijaloga; I Vučić i Kurti posvećeni poštovanju članova sporazuma i sprovođenju svojih obaveza

Specijalni predstavnik EU za dijalog Beograda i Prištine Miroslav Lajčak izjavio je da su se predsednik Srbije Aleksandar Vučić i premijer privremenih prištinskih institucija Aljbin Kurti potpuno posvetili tome da poštuju sve članove sporazuma i brzo sprovedu svoje obaveze.

"Ova nedelja je bila u znaku dijaloga. Počelo je putovanjem u Beograd, gde sam nastavio pripreme za dijalog na visokom nivou sa predsednikom Aleksandrom Vučićem. Tokom sastanka razgovarali smo o Aneksu implementacije i napretku sporazuma", napisao je Lajčak na Fejsbuku.

On je dodao da, dok je bio u Beogradu, imao je priliku da se sastane i sa opozicionim strankama proevropske orijentacije i da razgovara o toku dijaloga i čuje njihove stavove i da mu je bilo drago da vidi da većina njih podržava sporazum i njegov značaj.

"Nakon povratka u Brisel, imao sam dan i po na intenzivnim pripremamama sa mojim timom, što je kulminiralo jučerašnjim dijalogom na visokom nivou u živopisnom okruženju Ohrida. Tokom sastanka, koji su sazvali visoki predstavnik EU Đuzep Borelj i moja malenkost, lideri Kosova i Srbije dogovorili su se o implementaciji Aneksa sporazuma. Posle 12 sati intenzivnih pregovora, obojica su se potpuno posvetili tome da ispoštuju sve članove sporazuma i sprovedu svoje obaveze brzo i u dobroj veri", naveo je Lajčak.

Po njegovim rečima lepo je bilo videti da su se nedeljne pripreme isplatile.

"Sastanak u Ohridu pružio je i odličnu priliku da se upoznamo sa našim partnerima u Severnoj Makedoniji, kojima smo neizmerno zahvalni na gostoprimstvu", poručio je Lajčak.

Izvor: TV Most

Miroslav LajčakOhriddijalog BG-PRAleksandar VučićAljbin Kurti
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva