:

:

TV Most

clock

Mart 02, 2021   13:00

0

122

Lajčak o karti: To je emocionalna reakcija, to je zvanična karta EU

Specijalni izaslanik za dijalog Kosovo-Srbija, Miroslav Lajčak, govorio je danas o karti koja se nalazi u njegovoj kancelariji u Briselu i koja pokazuje da su granice između Kosova i Srbije nejasne, pprenosi "Zeri".

Lajčak je nakon sastanka koji je danas imao sa v.d. predsednika, Vjosom Osmani, rekao da su reakcije bile emotivnije, jer, prema njegovim rečima, postoji jasna granica između Kosova i Srbije i to je zvanična mapa EU.

„O pitanju mape, verujem da sam do sada pojasnio, zvaničnik EU može da koristi samo zvanične mape EU i ovo je mapa koju su nam dali, Kosovo je na toj mapi, podela između Kosova i Srbije je jasna, ovo je stvorilo emocionalnu reakciju, bilo bi neprofesionalno ako bih stavio drugu mape”, rekao je Lajčak na konferenciji nakon sastanka sa Osmani, prenosi Zeri.info.

Lajčak je rekao da su reakcije dokaz da postoji potreba za dijalogom kako bi na kraju dijaloga mapa bila ista u Prištini, Beogradu i Briselu.

Lajčak o dijalogu Kosovo-Srbija: Kraj je pitanje meseca ne godina

Specijalni izaslanik EU za dijalog Kosovo-Srbija, Miroslav Lajčak, nakon sastanka sa v.d. predsednika, Vjosom Osmani, obratio se medijima.

Upitan o vremenskim ograničenjima za nastavak dijaloga Kosovo-Srbija, Lajčak je rekao da će se to desiti kad god obe države budu spremne, izveštava "Klan Kosova".

„Nastavićemo što je pre moguće i kad god su Kosovo i Srbija za to spremni.

Mogu da kažem da će ovo biti završeno u roku od nekoliko meseci, a ne u roku od nekoliko godina.

Već sam to rekao i ponoviću, ovaj proces će se završiti za nekoliko meseci i nije pitanje godina. Ne žurim se da rešim to pitanje i nećemo žuriti, ali to je pitanje o kojem će Kosovo i Srbija odlučiti, koliko brzo će se o tome odlučivati.

Ako se sastajemo nedeljno, to će se završiti pre, ali i ako postoji volja”, rekao je Lajčak prenosi "Klan Kosova".

Izvor: TV Most

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva