:

:

TV Most

clock

Februar 25, 2021   21:22

0

125

Lajčak objavio mapu, vidi se administrativna linija

Specijalni izaslanik EU za dijalog Beograda i Prištine Miroslav Lajčak objavio je večeras na Tviteru mapu iz svoje kancelarije, na kojoj se vidi administrativna linija između centralne Srbije i tzv. Kosova.

 

Lajčak se oglasio nakon što su prištinski mediji preneli da je on nedavno dao intervju za jedan portal dok se iza njega nalazila mapa na kojoj se, kako su tvrdili prištinski mediji, ne vidi administrativna linija između centralne Srbije i Kosova, predviđena rezolucijom 1244.

"Kako je karta u mojoj kancelariji na zamućenom snimku ekrana mog intervjua prouzrokovala danas neke pogrešne percepcije, delim pravu fotografiju izbliza. To je zvanična mapa EU za Zapadni Balkan. Kosovo je tu, kao i linija koja razdvaja Kosovo od Srbije", napisao je Lajčak uz objavljene fotografije mape.

Prethodno je danas portparol EU Peter Stano rekao da je mapa u kancelariji specijalnog predstavnika EU za dijalog Beograda i Prištine "zvanična EU mapa" koja je statusno neutralna po pitanju Kosova, što je u skladu sa stavom EU.

Izvor: T a n j u g

Miroslav LajčakKiMadministrativna linija
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva