:

:

TV Most

clock

Jul 07, 2019   20:26

0

99

Lajčak: Parlamentarci veza između OEBS i građana

Visoki zvaničnici OEBS pozvali su danas na zasedanju Parlamentarne skupštine ove organizacije poslanike da se snažno angažuju na ostvarenju ciljeva agende održivog razvoja.

Na 28. godišnjem zasedanju „Napredni održivi razvoj radi promovisanja bezbednosti. Uloga parlamenata“, oni su istakli značajnu ulogu parlamentaraca u primeni međunarodnih obaveza, uključujući i one iz Agende UN 2030. za održivi razvoj i njenih 17 ciljeva održivog razvoja, saopstio je OEBS.

Predsedavajući OEBS Miroslav Lajčak rekao je da trajni mir ne donose samo tenkovi, artiljerija i da bezbednost ne može da se posmatra u vakuumu, odvojeno od trgovine, ekonomskog razvoja, zaštite okoline i promovisanja ljudskih prava.

U tom smislu, dodao je, OEBS je dobro organizovan za unapređenje ciljeva održivog razvoja a parlamentarci imaju ključnu ulogu, uključujući povećanje sredstava za škole i podsticanje učešća žena u lokalnoj vlasti, navodi se u saopštenju OEBS.

„Vi ste veza između OEBS i građana kojima služite. Vi informišete i inspirišete rad naše organizacije“, rekao je Lajčak.

Generalni sekretar OEBS Tomas Greminger takođe je rekao da parlamentarci mogu da doprinesu konkretno primeni ciljeva održivog razvoja u zemljama OEBS.

On je naveo da OEBS ima potencijal da bude forum za suštinski diplomatski dijalog između Istoka i Zapada.

Izvor: Танјуг

Lajčak
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva