:

:

TV Most

Foto: EPA

clock

Mart 10, 2020   14:40

0

92

Lajčak: Verovatno ću raditi za EU

Ministar spoljnih poslova Slovačke Miroslav Lajčak izjavio je da će, nakon što mu istekne mandat, verovatno u Briselu raditi za Evropsku uniju, ali nije komentarisao spekulacije da će biti specijalni izaslanik EU za dijalog Beograda i Prištine.

Lajčak je u razgovoru za slovačku Tablet televiziju rekao da je primio nekoliko zanimljivih ponuda za posao.

"U ovom momentu to izgleda ovako - baš kao što sam se 2012. godine vratio u Slovačku iz Brisela, gde sam radio za EU, tako ću se sada, osam godina kasnije, vratiti u Brisel, u EU", rekao je Lajčak, prenela je agencija Tasr.

Lajčak je rekao da sebe doživljava kao diplomatu pozajmljenog za politiku, a sada se vraća onome što mu je najbliže, a to je diplomatija.

Slovačka agencija podseća da predsednik Srbije Aleksandar Vučić nije početkom februara isključio mogućnost da bi Lajčak mogao da postane posrednik EU za dijalog Beograda i Prištine.

Visoki predstavnik EU za spoljne poslove i bezbednost Žozep Borel predložio da se izabere specijalni izaslanik za Zapadni Balkan, a njegov portparol Peter Stano odbio je da komentariše moguću nominaciju Lajčaka za taj posao.

Izvor: Танјуг

EULajčakdijalog Beograda i Prištine
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva