:

:

TV Most

Foto: Tviter

clock

Jun 02, 2020   20:52

0

102

Lajčak želi u junu da organizuje sastanak u okviru dijaloga

Specijalni predstavnik EU za dijalog Beograda i Prištine Miroslav Lajčak rekao je u utorak ambasadorima država članica EU u Odboru za politiku i bezbednost da bi želeo da što pre dogovori sastanak u okviru dijaloga, verovatno i pre kraja ovog meseca, javila je Koha pozivajući se na diplomatske izvore u Briselu.

Izvori kažu da je Miroslav Lajčak rekao da ideja o razmeni teritorija ne treba da bude rezultat dijaloga, dok su se mnoge države članice EU takođe izjasnile protiv te ideje.

Države članice podržale su njegov rad, a neke su kritikovale kosovskog predsednika Hašima Tačija zbog njegovih izjava da necće učestvovati u dijalogu kojim posreduje EU.

Dijalog između Kosova i Srbije i budućnost Zapadnog Balkana, bile su teme panela koji je danas održan u Briselu, a specijalni izaslanik EU Miroslav Lajčak napisao je ranije danas na Tviteru da je dobio podršku 27 zemalja članica, za nastavak dijaloga Beograda i Prištine.

"Hvala vam na snažnoj podršci koju sam danas dobio od 27 država članica EU! Veoma ohrabrujuća diskusija o mom mandatu i putu pred nama", poručio je Lajčak.

Izvor: RTS

Miroslav Lajčakdijalog BG-PR
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva