:

:

TV Most

Foto: Танјуг

clock

April 06, 2020   19:55

0

47

Lajen: Ne sme biti ometanja u poljoprivrednom sektoru Evrope

Predsednica Evropske komisje Ursula fon der Lajen najavila je dodatnu pomoć EU poljoprivrednicima kako bi se osiguralo da Evropljani, uprkos posledicama krize KOVID19, imaju pristup kvalitetnoj hrani koja neće poskupljivati.

 

”Borba protiv korona virusa utiče na sve delove evropske ekonomije. Jedan od sektora u kome nećemo tolerisati bilo kakvo ometanje je prehrana”, rekla je Fon der Lajenova u video obraćanju.
Ona je najavila da će poljoprivrednicima biti omogućene lakše prijave i veće isplate novca za ruralni razvoj.
Navela je da će biti pojednostavljeni mnogi administrativni zahtevi, a da će kroz fond za poljoprivredni razvoj biti podržane i medicinske ustanove u ruralnim područjima.
”Želela bih da zahvalim našim poljoprivrednicima koji se brinu da hrana bude dostupna u našim radnjama. Zahvalna sam i hiljadama evropskih građana koji dobrovoljno pomažu u ovogodišnjoj žetvi.To je divan primer evropske solidarnosti”, rekla je predsednica Komisije.
Ursula fon der Lajen je podsetila da je EU već preduzela mere kako bi u trenutnoj krizi osigurali da roba, uključujući i hranu, teče nesmetano na jedinstvenom tržištu.
Istovremeno, sezonski radnici dobili su posebna ovlašćenja da u uslovima ograničemog kretanja mogu da putuju u druge zemlje i obavljaju agrarne poslove.

Izvor: Танјуг

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva