:

:

TV Most

clock

Jun 11, 2022   18:26

0

156

Lajen: Ukrajina da ojača antikorupcijsko zakonodavstvo

Predsednica Evropske komisije Ursula fon der Lajen izjavila je danas u Kijevu da je neophodno ojačati ukrajinsko zakonodavstvo u borbi protiv korupcije.

"Uradili ste mnogo da obezbedite vladavinu prava, ali morate dodatno da ojačate antikorupcijsko zakonodavstvo i obezbedite bolje funkcionisanje administracije da biste stvorili neophodne uslove za borbu protiv korupcije i da obezbedite nesmetano funkcionisanje biznisa", rekla je Fon der Lajen na konferenciji za novinare posle razgovora sa predsednikom Ukrajine Volodimirom Zelenskim.

Ukazala je na potrebu da se platforma za rekonstrukciju Ukrajine iskoristi za stvaranje zajedničkog pravca, za jasnu mapu puta prema kojoj bi se sinhronizovao zajednički rad na rekonstrukciji Ukrajine da bi se zemlja "podigla iz ruševina", prenosi Interfaks Ukrajina.

„Ovo mora biti proces koji Ukrajina mora u potpunosti da uradi. Evropska komisija ima veliko iskustvo u upravljanju takvim situacijama i ulaganjima u reforme“, dodala je ona.

Naglasila je da EU želi da usmeri investicije i obezbedi sprovođenje reformi kako bi se poboljšao život Ukrajinaca, da bi uspela da obnovi Ukrajinu, učini je privlačnom za investicije, da stvori atraktivne uslove za poslovanje i da se kreće ka EU.

Izvor: T a n j u g; Foto: T a n j u g/AP

Ursula fon der LajenEUUkrajina
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva