:

:

TV Most

Foto: Opština Gračanica

clock

Decembar 17, 2019   13:53

0

309

Laplje Selo: Stanojevići Nikoljdan dočekuju u novoj kući

Četvoročlana porodica Zlatana Stanojevića iz Lapljeg Sela svoju krsnu slavu, Nikoljdan, proslaviće u novoj kući. Ključeve novog doma danas im je uručio predsednik opštine Gračanica Srđan Popović.

Predsednika Popovića, Stanojevići su dočekali na tradicionalni srpski način, sa pogačom i solju, nakon čega je prvi čovek opštine Gračanica ključeve nove kuće uručio najmlađem članu, Mateji.

„Mnogo sam srećan zbog nove kuće, može i društvo da mi dođe, do sada nisu imali gde da dođu nisam imao svoju sobu“, kazao je devetogodišnji Mateja.

Sreću i emocije nisu krili ni ostali Stanojevići, koji su do sada živeli u staroj i oronuloj kući.

„Ovo je za mene i porodicu veliki dan, pre svega ovo je za nas novi život. Imamo prelepu kuću u kojoj možemo normalno da živimo. Stara se urušavala, nismo bili bezbedni. S obzirom u kakvim smo uslovima živeli ovo je fenomenalno, prezadovoljni smo, kao Božiji dar. Zahvaljujemo se predsedniku Popoviću i Opštini Gračanica, obezbedili su nam trajni opstanak i ostanak ovde“, kazao je Zlatan Stanojević.

Predsednik opštine Gračanica Srđan Popović ističe da je obaveza lokalne samouprave da radi na stvaranju boljih uslova za život svih građana. Posebno ga raduje činjenica da se Stanojevići u novu kuću useljuju u oči svoje krsne slave, Svetog Nikole.

„Porodicu smo prvi put posetili za Božić ove godine kada smo videli u kakvim uslovima žive. Tada smo im obećali da ćemo izaći u susret i izgraditi im novu kuću, to obećanje smo danas ispunili. Želeli su da svoju slavu dočekaju i proslave u novoj kući i želja im se ispunila. Za nas kao Opštinu ostaje prioritet stambeno zbrinjavanje i sigurno je da ćemo nastojati da i u narednoj godini zbrinemo što je više moguće porodica“, kazao je Popović.

Kuća za porodicu Stanojević druga je od ukupno šest koje je Opština Gračanica u ovoj godini izgradila na osnovu Socijalne karte stanovanja. Narednih dana ključeve novog doma dobiće i ostale porodice.

Izvor: TV Most, Opština Gračanica

KiMLaplje SeloStanojevićiPopovićnova kuća
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva