:

:

TV Most

clock

Januar 14, 2022   12:35

0

20

Lavrov: Baze NATO na Azovskom moru - još jedna crvena linija

Ministar spoljnih poslova Ruske Federacije Sergej Larov izjavio je danas da je za Moskvu neprihvatljivo da se na ruskim granicama pojavi NATO.

Lavrov je na godišnjoj pres konferenciji, komentarišući mogućnost ulaska Ukrajine u NATO, istakao da Rusija kategorički ne prihvata pojavu Alijanse na svojim granicama, posebno imajući u vidu kurs ukrajinskog rukovodstva, prenosi RIA Novosti.

"Štaviše, to je prava crvena linija", istakao je Lavrov.

On je napomenuo da Moskva neće biti zadovoljna situacijom u kojoj Ukrajina ostaje van vojnog bloka, ali se slaže sa zapadnim zemljama o izgradnji vojnih objekata i stvaranju baza na Azovskom moru.

"To je za nas takođe neprihvatljivo, jer je razmeštanje udarnog naoružanja na teritoriji naših suseda, u ovom slučaju Ukrajine, koja će predstavljati pretnju Rusiji, još jedna crvena linija", kazao je šef ruske diplomatije.

Naveo je da je za Moskvu neprihvatljivo i da Ukrajina ostane van NATO-a, a da dozvoli zapadnim zemljama izgradnju vojnih objekata i baza na Azovskom moru.

"To je za nas takođe neprihvatljivo, jer je razmeštanje ofanzivnog naoružanja na teritoriji naših suseda, u ovom slučaju Ukrajine, koje će predstavljati pretnju po Rusiju, još jedna crvena linija", rekao je Lavrov.

Izvor: TAНЈУГ

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva