:

:

TV Most

Foto: Sputnjik

clock

Januar 14, 2020   9:30

0

242

Lavrov: Bez konačnih rezultata pregovora u Moskvi

Šef ruske diplomatije Sergej Lavrov izjavio je danas da tokom pregovora u Moskvi nisu postignuti "konačni rezultati" o rešenju situacije u Libiji, ali da se napori nastavljaju.

 

Lavrov je ocenio i da je libijska državnost uništena u NATO akcijama 2011. godine i upozorio da se ekstremisti kreću iz Idbliba u Siriji ka Libiji kako bi destabilizovali situaciju u toj zemlji, prenosi TASS.

"Libijska državnost uništena je NATO bombardovanjem 2011, i mi smo se do sada bavili posledicama tog zločinačkog, nelegalnog avanturizma", rekao je Lavorv.

Kako prenose mediji, zaraćene strane u Libiji napustile su Moskvu bez postizanja dogovora o sporazumu o prekidu vatre, koji su predložile Rusija i Turska u pokušaju da okončaju dugogodišnji civilni rat u zemlji.

Komandant istočno libijskih snaga, koje pokušavaju da zauzmu Tripoli, Kalifa Haftar saopštio je da neće potpisati primirje koje su predložili Turska i Rusija.

Kako se navodi, nakon što je Haftar napustio Moskvu počeli su oružani sukobi na jugu Tripolija, a u saopštenju objavljenom na lokalnoj televiziji Haftarova vojska je proglasila spremnost i opredeljenje za pobedu.

Izvor: T a n j u g

Sergej LavrovLibijaMoskvaNATO

Aktuelno

Najčitanije

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva