:

:

TV Most

Foto: arhivska fotografija

clock

Februar 19, 2019   13:51

0

128

Lavrov: Cilj Sjedinjenih Država je da podele Siriju

Sjedinjene Američke Države nastoje da stvore kvazi državu na istočnoj obali Eufrata u Siriji i da podele ovu arapsku državu, izjavio je danas ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov.

"Situacija u severoistočnoj Siriji nastala je kao rezultat nezakonitog prisustva Sjedinjenih Država. SAD su koristile borbu protiv terorizma kao izgovor, a udružile su se sa ključnim kurdskim strukturama i sa nekim borbenim akcijama protiv Islamske države, u nastojanju da stvore kvazi državu na istočnoj obali Eufrata", rekao je Lavrov, a prenosi ruska agencija Tas s.

Amerikanci, kako je naveo, sada tvrde da je njihov glavni cilj da spreče povratak sirijske vlada na istočnu obalu Eufrata.

"Sjedinjene Države direktno kažu da će i nakon napuštanja Sirije podržati Kurde, ali samo dok Kurdi ne počnu da sarađuju sa sirijskom vladom i Rusijom", primećuje Lavrov.

Drugim rečima, cilj o obnavljanju teritorijalnog integriteta Sirije, koji je podržala čitava međunarodna zajednica, bio je samo manevar SAD, navodi on.

Dodaje i da su nezakoniti planovi SAD o donošenju diskrecione odluke o tome ko će kontrolisati tampon zonu u Siriji.

Izvor: Танјуг

LavrovSADSirija
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva