:

:

TV Most

Foto: T a n j u g

clock

Decembar 15, 2020   17:46

0

136

Lavrov Dačiću: Srbija uvek može računati na podršku Rusije

Srbija uvek može da računa na podršku bratske Rusije u međunarodnoj areni, posebno u vezi sa pitanjem Kosova i Metohije, poručio je danas ministar spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov na sastanku sa predsednikom Skupštine Srbije Ivicom Dačićem.

 

Lavrov je čestitao Dačiću stupanje na novu dužnost i poželeo mu puno uspeha u daljem radu, uz nadu da će i na novoj funkciji nastaviti da doprinosi razvoju bratskih i prijateljskih veza između dve zemlje, saopšteno je iz parlamenta.

Ministar Lavrov preneo je pozdrave predsednika Državne Dume Vjačeslava Volodina i predsednice Saveta Federacije Valentine Matvijenko i njihove pozive upućene predsedniku Narodne skupštine da uskoro poseti Moskvu.

Predsednik Narodne skupštine Ivica Dačić se zahvalio na srdačnim čestitkama i rekao da mu je velika čast što dočekuje svog dugogodišnjeg kolegu, ali i prijatelja u domu najvišeg predstavničkog tela Republike Srbije.

Istakao je činjenicu da je ovo druga poseta Sergeja Lavrova od početka pandemije izazvane virusom kovid-19, što je nesumnjivo odraz odličnih odnosa između Srbije i Rusije.

Predsednik Skupštine iskoristio je priliku da još jednom zahvali Ruskoj Federaciji na snažnoj podršci koju pruža Srbiji na međunarodnom planu, posebno u vezi sa pitanjem Kosova i Metohije.

Zahvlio je i na pomoći koju je Ruska Federacija pružila i nastavlja da pruža Srbiji u borbi sa korona vrisurom.

Dačić je izrazio uverenje da će postojeći strateški odnosi nastaviti da se unapređuju na svim nivoima, ističući spremnost da na novoj funkciji svojim ličnim doprinosom dodatno ojača segment parlamentarne saradnje između dve zemlje.

Informisao je sagovornika da je u Narodnoj skupštini već formirana Poslanička grupa prijateljstva sa Rusijom, koja broji 145 članova i koja je spremna da nastavi da sarađuje sa svojim kolegama kako u Državnoj dumi, tako i u Savetu federacije.

Ministar Lavrov je istakao da njegova poseta u vreme pandemije dokaz snažnih prijateljskih odnosa između Ruske Federacije i Republike Srbije.

Izvor: T a n j u g

Sergej Lavrov
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva