:

:

TV Most

clock

Mart 02, 2023   13:47

0

133

Lavrov i Blinken razgovarali "u hodu" deset minuta na Samitu G20

Rusko ministarstvo spoljnih poslova saopštilo je da su ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov i američki državni sekretar Antoni Blinken danas kratko razgovarali na sastanku G20 u Indiji, javlja TASS.

Kako prenosi ruska agencija, to nije bio nikakav sastanak dvojice šefova diplomatija, niti se radilo o pregovorima, već su oni samo razgovarali "u hodu".

Visoki zvaničnik američkog Stejt departmenta ranije je saopštio da su Blinken i Lavrov razgovarali manje od 10 minuta na marginama ministarskog samita G20 u Nju Delhiju, javlja AP.

On je rekao da je Blinken iskoristio priliku da Lavrovu iznese tri američka stava: da ce SAD podržavati Ukrajinu u sukobu onoliko dugo koliko je potrebno da se rat okonča, da Rusija treba da poništi svoju odluku da suspenduje učešce u nuklearnom sporazumu Novi START, kao i da oslobodi pritvorenog Amerikanca Pola Vilana, navodi američka agencija.

Indijski premijer Narendra Modi pozvao je u Nju Delhiju ministre spoljnih poslova iz Grupe 20 (G20) da se danas dogovore o globalnim pitanjima na početku sastanka kojim ce, izgleda, dominirati rat u Ukrajini, a biće reči i o ekonomskim pitanjima.

Sastanku u Nju Delhiju prisustvuje 40 delegacija, uključujuci ruskog ministra spoljnih poslova Sergeja Lavrova, američkog državnog sekretara Entonija Blinkena i kineskog ministra spoljnih poslova Cin Gang.

Izvor: T a n j u g; Foto: T a n j u g/AP

LavrovBlinkenG20
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva