:

:

TV Most

clock

Mart 30, 2022   9:24

0

98

Lavrov i Van: Kontraproduktivne nelegalne sankcije protiv Rusije

Ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov je prilikom susreta sa ministrom spoljnih poslova Kine Van Jiem informisao svog kineskog kolegu o toku specijalne vojne operacije Rusije i pregovorima u Ukrajini, saopšteno je iz Ministarstva spoljnih poslova Rusije. Ministri su razgovarali i o sankcijama uvedenim protiv Rusije.

„Ministri su razmenili mišljenja o trenutnim okolnostima u vezi sa situacijom u Ukrajini. Ruski ministar informisao je kineskog kolegu o toku specijalne vojne operacije Oružanih snaga Ruske Federacije i dinamici pregovaračkog procesa sa kijevskim režimom“, saopšteno je iz Ministarstva spoljnih poslova Rusije nakon sastanka dvojice zvaničnika.

Lavrov i Van su na pregovorima u Kini istakli i kontraproduktivnost nelegitimnih jednostranih sankcija koje su Rusiji uvele Sjedinjene Američke Države i njihovi saveznici.

„Strane su istakle kontraproduktivni karakter nelegitimnih jednostranih sankcija, koje su Rusiji uvele Sjedinjene Države i njihovi sateliti“, saopšteno je iz ruskog ministarstva.

Ruski ministar nalazi se u dvodnevnoj poseti Kini tokom koje će učestvovati na ministarskom sastanku država suseda Avganistana i proširene „trojke“ za Avganistan (Rusija, Kina, SAD i Pakistan).

Izvor: Sputnik.rs

LavrovVan JiemRusijasankcije
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva