:

:

TV Most

clock

April 25, 2023   21:27

0

122

Lavrov: NATO hteo da uništi Rusiju, ali je na kraju ujedinio

NATO je hteo da uništi Rusiju, ali ju je na kraju ujedinio, izjavio je danas ministar spoljnih poslova Rusije na konferenciji za novinare u sedištu Ujedinjenih nacija.

"Plasirana je jedna tako lepa stilska figura - ​​da je Rusija htela da spreči širenje NATO. Prvo, nismo to toliko želeli, ni verovali da je potrebno to sprečavati. Lagali su, sada to svi znaju, kako što su kasnije lagali o Minskim sporazumima i o mnogim drugim stvarima", rekao je Lavrov, prenosi Sputnjik.

Lavrov je predočio da su zapadni lideri počeli da govore o Trećem svetskom ratu, kada je Ruska Federacija "generalno ćutala" i izrazio nadu da će Zapad pokazati odgovornost i da neće govoriti o mogućnosti izbijanja Trećeg svetskog rata ukoliko Rusija pobedi u Ukrajini.

Govoreći o najavljenoj kontraofanzivi Kijeva, ministar Lavrov je ocenio kao šizofrene izjave Zapada da će pregovori Ruske Federacije i Ukrajine početi nakon tog događaja i istakao da je jedan od ciljeva Rusije da spreči da "predstavnici ruske kulture budu diskriminisani i istrebljeni u Ukrajini".

Prema njegovim rečima, SAD I EU manipulišu ukrajinskim pitanjem pribegavajući ucenama i pretnjama kako bi skrenule pažnju zemalja u razvoju sa problema na Bliskom istoku.

"Amerikanci i Evropljani iskorišćavaju ukrajinsko pitanje, pokušavajući da ucene i prete zemljama u razvoju, skrećući njihovu pažnju sa problema Bliskog istoka i drugih regiona globalnog juga. Oni im govore da će se sve rešiti ako Rusija bude poražena", rekao je Lavrov, preneo je ranije TAS S.

"Na taj način krize koje zemlje u razvoju već dugo nastoje da reše, postaju predmet licemerja i kolonijalnog instinkta Zapada koji je opsednut svojim sebičnim interesima da sprovodi diktat celom svetu, ignorišući kulture i tradicije drugih naroda i ismevajući međunarodno pravo", dodao je Lavrov.

21:45 - Prelazak na obračune u nacionalnim valutama ne može se zaustaviti

Prelazak na obračune u nacionalnim valutama, koji zaobilaze dolar, ne može se zaustaviti, naveo je danas ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov.

On je to izjavio na konferenciji za novinare nakon posete Njujorku u okviru moskovskog predsedavanja Savetom bezbednosti UN, preneo je TASS

"Amerikanci su započeli proces dedolarizacije", rekao je Lavrov.

Istakao je da je neminovan prelazak na obračune u nacionalnim valutama, koje nisu dolar, evro i juen.

"Budućnost međunarodnog valutnog finansijskog sistema, uključujući Međunarodni monetarni fond (MMF) i Svetsku banku, ostaje da se vidi", naglasio je ministar spoljnih poslova Rusije.

On je, govoreći na današnjoj konferenciji za novinare u sedištu Ujedinjenih nacija, pored ostalog, naglasio da je "NATO hteo da uništi Rusiju, ali  ju je na kraju ujedinio". 

Izvor: T a n j u g

RusijaNATOLavrov
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva