:

:

TV Most

clock

April 27, 2020   13:39

0

146

Lavrov: Nepravedne kritike na račun SZO

Ministar spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov izjavio je danas da su kritike na račun Svetske zdravstvene organizacije (SZO) zbog navodnog uskraćivanja informacija o širenju korona virusa nepravedne.

"Specijalne agencije UN ostaju mehanizam multilateralne saradnje u relevantnim područjima, i ne postoji alternativa za njih", rekao je Lavrov tokom video konferencije koja je predstavljala predavanje za studente ruskog univerziteta MGIMO.

"To se u potpunosti odnosi na aktivnosti SZO. Verujemo da su baražna vatra kritika na račun te organizacije i pokušaji da joj se pripiše odgovornost za ono što se događa apsolutno kontraproduktivni i nepravedni. U svim fazama krize, po našem mišljenju i prema oceni većine država, organizacija je delovala profesionalno, preduzimajući pravovremene proaktivne korake i prosleđujući informacije i svoje preporuke svim državama", rekao je Lavrov, a prenosi Tas s.

Agencija podseća da je 14. aprila američki predsednik Donald Tramp izjavio da će Vašington obustaviti finansiranje SZO i optužio tu organizaciju za izuzetno pogrešno upravljanje pandemijom korona virusa.

Izvor: Танјуг

LavrovSZOkoronavirus
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva