:

:

TV Most

Foto: arhivska fotografija

clock

Maj 30, 2019   10:00

0

162

Lavrov: Nisu iscrpljene mogućnosti za dijalog sa NATO-om

Nisu iscrpljene sve mogućnosti da se dijalog između Rusije i NATO-a iz krize vrati u konstruktivan tok, ocenio je ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov.

"Dijalog između Rusije i NATO-a zapao je u duboku krizu zbog nespremnosti Alijanse da zajedno sa Moskvom gradi jedinstvenu i nepodeljenu bezbednost u evroatlanskom regionu", rekao je Lavrov za bugarski portal Međunarodni odnosi.

Istakao je da je NATO umesto toga izabrao kurs odvraćanja Rusije i prebacivanja linija razdvajanja na istok, prenosi Tas.

"Širenje Alijanse, izgradnja njenih potencijala u blizini ruske granice i raspoređivanje američkog protivvazdušnog raketnog sistema prouzrokovali su duboku krizu kredibiliteta i eskalaciju vojno-političkih tezija u evroatlanskom regionu", naveo je Lavrov.

On ipak smatra da nisu iscrpljene sve mogućnosti da se dijalog između Rusije i NATO-a vrati u konstruktivan tok.

"Da bi do toga došlo, partneri bi trebalo da striktno izvršavaju preuzete obaveze u vezi sa konsolidacijom svoje bezbednosti na račun drugih", objasnio je Lavrov.

"S naše strane, mi smo uvek otvoreni za zajednički rad na suprotstavljanju terorizmu, trgovini drogom, sajber kriminalu i pravim, a ne lažnim modernim pretnjama", zaključio je šef ruske diplomatije.

Izvor: Танјуг

LavrovNATO
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva