:

:

TV Most

Foto: Sputnjik

clock

Februar 07, 2020   9:16

0

224

Lavrov odgovorio Americi: Navikli smo na vaše pretnje

Ruski šef diplomatije Sergej Lavrov izjavio je da je zvanična Moskva „navikla“ na pretnje koje Vašington upućuje ruskim kompanijama, između ostalog i „Rosnjeftu“, zbog saradnje sa venecuelanskim vlastima i predsednikom te zemlje Nikolasom Madurom.

„Primio sam k znanju pretnje Vašingtona da će kazniti bilo koga ko na jedan ili drugi način sarađuje sa Venecuelom. Navikli smo na to“, rekao je Lavrov na konferenciji za novinare u Meksiku.

Prethodno je savetnik predsednika SAD za nacionalnu bezbednost Robert O`Brajan izjavio da bi Amerika mogla da preduzme mere protiv ruske naftne kompanije „Rosnjeft“ u slučlaju da ne promeni svoju politiku po pitanju Venecuele.

Potom je Rusiji zapretio i specijalni izaslanik SAD za Venecuelu Eliot Abrams koji je rekao da će Rusija „uskoro saznati“ da podrška predsedniku Venecuele Nikolasu Maduru neće ostati nekažnjena.

Podsetimo, ove izjave američkih zvaničnika dolaze u trenutku turneje ruskog šefa diplomatije Sergeja Lavrova po zemljama Latinske Amerike, u okviru koje će posetiti Kubu, Meksiko i Venecuelu.

Izvor: Sputnjik

LavrovSADLatinska AmerikaVenesuelaMaduroRosnjeft
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva