:

:

TV Most

Foto: Tanjug

clock

Oktobar 23, 2020   14:08

0

84

Lavrov: Rusija za produbljivanje savezništva s Kirgistanom

Rusija se nada daljem produbljivanju savezničkih odnosa i partnerstva sa Kirgistanom, izjavio je danas ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov nakon razgovara sa krigistanskim kolegom Ruslanom Kazakbajevim u Moskvi.

 

Lavrov je naveo da je Moskva sa zabrinutošću pratila situaciju u Kirgistanu nakon parlamentarnih izbora i izrazio zadovoljstvo što se situacija vraća u normalu.
Nemiri u Kirgistanu izbili su posle saopštavanja rezultata parlamentarnih izbora, održanih 4. oktobra, kada se u centru Biškeka okupilo na hiljade nezadovoljnih ljudi koji su provalili u zgradu vlade i parlamenta i sukobili se sa policijom.
Predsednik Kirgistana Soronbaj Ženbekov podneo je prošle nedelje ostavku, a ponovljeni parlamentarni izbori zakazani su za 20. decembar. Predsednik Kirgistana je optužen da je učestvovao u nameštanju rezultata parlamentarnih izbora i za kupovinu glasova i zastrašivanje birača.
Centralna izborna komisija je poništila rezultate izbora posle nasilnih demonstracija, a dva dana nakon toga Ženbekov je proglasio vanredno stanje u prestonici i naredio vojsci da uvede red.

Izvor: Tanjug

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva