:

:

TV Most

Foto: TASS

clock

Jun 01, 2022   19:12

0

177

Lavrov: Rusofobično krilo u EU pojačava svoju aktivnost

Izjava Žozepa Borelja da EU treba da postane ozbiljna vojna sila je prazna priča, „ali gde ima dima, ima i vatre“, ocenio je ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov na konferenciji za novinare prilikom posete Saudijskoj Arabiji.

„Verovatno su ovo pre svega puke reči, ali gde ima dima, ima i vatre“, izjavio je Lavrov, prenosi TASS.

On je dodao da zaista postoji tako snažno rusofobično krilo u EU, koja je dugi niz godina efektivno nametala svoj stav svima ostalima, kršeći princip solidarnosti i konsenzusa i da to krilo pojačava svoju aktivnost, prenosi TASS.

"Boreljove izjave, ratoborne reči koje dolaze iz usta visokog diplomate Evropske unije odražavaju trend koji agresivna manjina nameće celoj EU, koju želi da militarizuje i pretvori u dodatak NATO“, naveo je Lavrov, prenosi TASS.

On je takođe opisao izjave nemačkog kancelara Olafa Šolca o nameri Nemačke da postane glavna vojna sila EU kao dokaz oživljavanja „dominantnih aspiracija“ te zemlje i naveo da Evropa mora razmisliti o tome kako će se dalje razvijati i kako će nastaviti da izvlači pouke iz svoje teške istorije, navodi ruska agencija.

Izvor: T a n j u g

Sergej LavrovEUŽozep Borelj
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva