:

:

TV Most

clock

Novembar 23, 2021   12:51

0

118

Lavrov: Sankcije protiv Severnog toka 2 primer zapadnih akcija

Sankcije protiv gasovoda "Severni tok 2" su očigledan primer jednostranih i politički motivisanih ograničenja od strane zapadnih zemalja, izjavio je danas ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov.

"Već dugi niz godina je jasno da jedan broj zapadnih država, odnosno većina zapadnih država, predvođene Amerikancima, koriste politički motivisana, jednostrana ograničenja, koja su uvode za sve, i sa ili bez razloga, kako kažu. I naravno očigledan primer toga je ono što rade sa Severnim tokom 2", izjavio je Lavrov na jednom forumu u organizaciji Ruske unije industrijalaca i preduzetnika, a prenosi ruska agencija TAS S.

Portparol Kremlja Dmitrij Peskov je nešto ranije izjavio da su nove američke sankcije protiv Severnog toka 2 nezakonite i pogrešne, posebno u kontekstu pokušaja uspostavljanja ranije obustavljenog dijaloga između dve zemlje.

"Smatramo to nezakonitim, pogrešnim, posebno u kontekstu napornih pokušaja da se pokrene ranije obustavljeni dijalog", izjavio je Peskov.

Ambasador Rusije u SAD Anatolij Antonov je poručio da su pokušaji Vašingtona da sa Moskvom, putem sankcija, održi dijalog, neprihvatljivi i da se time narušava međunarodno pravo.

"Američka administracija, i republikanci i demokrate, pokušavaju da zakomplikuju rusko-evropsku energetsku saradnju već nekoliko godina. U početku je Vašington želeo da poremeti završetak gasovoda, ali neuspešno jer je gasovod položen i spreman je za puštanje u rad", izjavio je Antonov.

Kako dodaje, SAD sada pokušavaju da odlože njegovo puštanje u rad, dok istovremeno pozivaju Rusiju da poveća isporuke energenata Evropi da bi se umanjile posledice energetske krize.

Izvor: Танјуг

LavrovSeverni tok 2SADsankcije
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva