:

:

TV Most

Foto: EPA

clock

Mart 21, 2023   13:47

0

55

Lavrov: Sporazum o lokalnoj samoupravi Srba na KiM rešenje i za N.Karabah

Ministasr spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov rekao je nakon razgovora sa jermenskim kolegom Araratom Mirzojanom u Moskvi da je narodu Nagorno-Karabaha potreban skup prava kakva su obezbeđena sporazumom o formiranju ,,organa lokalne samouprave kosovskih Srba", koji je potpisan između Beograda i Prištine pre 10 godina.

 

Govoreći o situaciji u Nagorno-Karabahu nakon razgovora sa Mirzojanom, Lavrov je istakao važnost obezbeđivanja kvaliteta bilo kakvih postignutih sporazuma, navodeći primer sporazuma iz Minska u Ukrajini.

Ukazao je na to da je prema tim spoorazumima trebalo da stanovnici istočnog dela Ukrajine koji govore ruski imaju pravo na školovanje na maternjem jeziku, kao i na očuvanje kulturnih, verskih i drugih veza sa sunarodnicima, prenosi jermenski portal Masispost.

,,Približno ista prava su obezbeđena i sporazumom koji je potpisan između Beograda i Prištine pre 10 godina, u sporazumu o formiranju ,,organa lokalne samouprave kosovskih Srba". Mislim da je narodu Karabaha potreban takav skup prava", rekao je Lavrov.

Izvor: T a n j u g ; foto: EPA

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva