:

:

TV Most

Foto: TASS

clock

Januar 03, 2020   21:43

0

108

Lavrov: Ubistvo Sulejmanija je kršenje međunarodnog prava

Šef ruske diplomatije Sergej Lavrov tokom telefonskog razgovora sa državnim sekretarom SAD Majkom Pompeom naglasio je da je ubistvo iranskog generala Kasema Sulejmanija grubo kršenje međunarodnog prava, saopštilo je Ministarstvo inostranih poslova Rusije.

 

„Razgovarano je o situaciji u vezi sa ubistvom komandanta Snaga za specijalne namene iranskog Korpusa čuvara Islamske revolucije Kasema Sulejmanija tokom napada na aerodrom u Bagdadu“, saopštili su u MIP-u Rusije.

Lavrov je naglasio da kada jedna država-članica UN likvidira lice druge države-članice UN na teritoriji treće države-članice UN to predstavlja grubo kršenje principa međunarodnog prava i zaslužuje osudu.

Ruski ministar je pozvao Vašington da prekine nezakonitu upotrebu sile i da rešava probleme za pregovaračkim stolom.

„Ruski ministar je ukazao da je ovaj korak SAD praćen teškim posledicama za mir i stabilnost u regionu i da ne pomaže u naporima za traganje za rešavanjem složenih problema koji su se nakupili na Bliskom istoku. Naprotiv, to vodi ka novoj spirali eskalacije“, istakli su u MIP-u Rusije.

Pentagon je jutros potvrdio da je iranski general Kasem Sulejmani ubijen i da je operacija izvedena po nalogu američkog predsednika Donalda Trampa. Iranski general je ubijen tokom napada na aerodrom u Bagdadu.

Izvor: Sputnjik

LavrovKAsem SulejmaniSADIran
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva

the unique purchase benefit is probably the features of best replica rolex.

fake uhren for sale success will be incredible.

where to find good sex dolls?