:

:

TV Most

Foto: arhivska fotografija

clock

Mart 31, 2019   18:25

0

93

Lavrov: Vašingtonu je objašnjeno šta naši vojnici rade u Venecueli

Rusko ministarstvo spoljnih poslova objasnilo je Trampovoj administraciji da ruski vojnici koji su trenutno u Venecueli popravljaju opremu po dogovoru o vojno-tehničkoj saradnji koju su postigli Moskva i Karakas, izjavio je ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov.

Izvod iz njegovog intervjua za "Moskva. Kremlj. Putin" TV program objavljen je danas na veb stranici ruskog Ministarstva spoljnih poslova.

- Rusko ministarstvo spoljnih poslova već je komentarisalo ovo pitanje - rekao je Lavrov osvrćući se na izjavu Vašingtona povodom dolaska ruskih vojnika u Venecuelu, prenosi TASS.

- Odgovorili smo na telefonski poziv koji sam dobio od državnog sekretara SAD Majkla Pompea sa približno istim, ali uljudnijim apelom. Objasnili smo šta naši vojnici rade u Venecueli, da obezbeđuju održavanje opreme koju smo isporučili u okviru međuvladinog sporazuma koji je ratifikovao parlament Venecuele, koji je u potpunosti u skladu sa venecuelanskim Ustavom - rekao je Lavrov.

List "El Komersio" ranije su izvestile da su Antonov An-124 i Iljušin Il-62 sa ruskim trupama i 35 tona tereta stigli u venecuelansku prestonicu Karakas 23. marta. Predsednik venecuelanske Konstitutivne skupštine Diosdado Kabeljo potvrdio je njihov dolazak.

Izvor: Танјуг

Lavrov
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva