:

:

TV Most

Foto: Tanjug

clock

Maj 11, 2015   20:16

0

172

"Laži o Ivanoviću sa video linka"

Vlajić je u izjavi Tanjugu kratko rekao da će svedok tuzilaštva sutra "morati da odgovara na pitanja odbrane o svim tim lažima i zašto se nije usudio da dođe na suđenje, već je svedočio video linkom".

Šemsedin Ajeti (57), bivši tržišni inspektor iz Kosovske Mitrovice, optužio je ranije danas Ivanovića i Dragoljuba Delibašića za zločine nad Albancima.

Prema njegovim rečima, Ivanović i Delibašić bili su vođe i organizatori grupe koja je 3. februara 2000. godine ubijala Albance u severnom delu Kosovske Mitrovice.

Ajeti, koji je svoj iskaz dao putem video linka iz Okružnog suda u Švedskoj, više puta je ponovio da poznaje Ivanovića i Delibašića, a spomenuo je i da je u uniformi i naoružane video Iliju i Nebojišu Vujačić.

Ivanović je optužen je da je počinio krivično delo ratnog zločina nad civilnim stanovništvom 1999. godine, a zaprećena kazna za to delo je od pet godina, do doživotne robije.

I ostaloj četvorici Srba - Delibašiću, Iliji i Nebojši Vujačiću i Aleksandru Lazoviću - prete višegodišnje kazne zatvora ako na sudu budu potvrđeni navodi optužnice za ubistvo i pokušaj ubistva.

Sva petorica optuženih Srba, kojima je suđenje počelo 18. decembra 2014. izjasnili su se ranije da nisu krivi za dela koja im se stavljaju na teret.

Izvor: B 92

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva