:

:

TV Most

clock

Februar 17, 2020   15:41

0

163

Lažna država Kosovo kuća nepravde i otimačine

Direktor Kancelarije za KiM Marko Đurić ocenio je da je pre 12 godina "na krvavim temeljima", na srpskoj zemlji, počela da niče lažna država Kosovo koju je nazvao kućom nepravde, diskriminacije, otimačine i progona srpskog naroda.

On je danas sa porodicama žrtava posetio spomen sobu "Kosmetske žrtve" i naveo da su slike ubijenih zapravo lična karta lažne države zasnovane na zločinu.

Podsetio je da su prištinske vlasti proglasile nezavisnost protivno međunarodnom pravu, Rezuluciji 1244, Povelji UN, Helsinškoj povelju, Ustavu Srbije.

"Srbija se nije predala. Nastavili smo da se borimo za KiM još većom snagom i energijom", rekao je Đurić i dodao da su u okviru programa "Srbija 2025" predviđena veća nego ikada materijalna sredstva da se preobrazi lice srpskih sredina na KiM.

Dodao je da nije dovoljno reći da je "KiM Srbija", već da moraju da slede i dela koja se ogledaju u obnovljenim srpskim crkvama i svetinjama, bolnicama, školama.

"Danas jezikom kojim govori Srbija govori četiri petine čovečanstva koji žive u državama koje nisu priznale jednostarano proglašenu i nezavisnost KiM. Zalaganjem predsednika države i Vlade Srbije danas možemo da kažemo da polovine članica UN ne priznaje jednostanu proglašenu nezavisnost KiM ", naveo je Đurić.

Đurić je podsetio da je 18 zemalja povuklo priznanje, a da je Srbija sprečila ulazak Prištine u 12 ključnih međunarodnih organizacija.

"Poručio bih svima koji danas u Prištini slave, da razloga za slavlje nema, već da treba da se pogledaju u ogledalo i da postave pitanje mogu li u budućnost na krvavim temeljima", naveo je Đurić.

Predsednik Udruženja kosmetskih žrtava Simo Spasić naglasio je da danas ratni zločinci slave samoproglašenu nezavisnost Kosova, koja je nastala preko srpskih žrtava.

"Porodice kosovskih žrtava traže pravdu za naše mučenike", rekao je Spasić i dodao da je Srbija za vreme vlasti DOS-a učinila nepravdu prema žrtvama jer je iz srpskih zatvora oslobođeno 2.108 terorista i zločinaca UČK.

Podsetio je da je Gnjilanska grupa osuđena na 116 godina zatvora zbog zločina nad Srbima, ali da ih je oslobodio Apelacioni sud, čak i one koji su priznali da su ubijali i silovali.

Spasić je naveo i da je Srbija jedina zemlja u regionu koja nema zakon o pravima porodica civilnih žrtava rata, uahvalio je predsedniku Aleksandru Vuučiću što je inicirao utvrđivanje tačnog broja stradalih u NATO agresiji i dodao da bi to trebalo da bude baza podataka svih žrtava od Košara do Horgoša i ne samo tokom NATO agresije .

Izvor: Танјуг

KiMĐurićKancelarija za KiM
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva