:

:

TV Most

clock

Decembar 29, 2022   17:41

0

158

Lekić novi mandatar za sastav crnogorske vlade

Pošto je predsednik Crne Gore Milo Đukanović to odbio da učini, predsednica parlamenta Danijela Đurović proglasila je za novog mandatara Miodraga Lekića.

Danijela Đurović je navela da je Skupština Crne Gore konstatovala da Đukanović nije postupio u skladu sa ustavom i zakonom, pa su se stvorili uslovi da se primieni Zakon o predsedniku i Modrag Lekić mandatarom jer ima podršku većine, prenosi RTCG.

Đurović je kazala da su potpisi dostavljeni crnogorskom predsedniku, koji je poručio da neće proglasiti mandatara, pa je, ističe, Skupština konstatovala da Lekić ima nedvosmislenu podršku 41 poslanika i proglasila ga mandatarom.

Miodrag Lekić je podsetio na sve predloge većine koje je Đukanović odbio, te da je ovo bila odbrana Ustava.

"Uspjećemo ako sve bude zajedničko, a ovo je zajednička pobjeda. Sadržina pisma Đukanovića je ostala različita od našeg mišljenja. On je imao dvije mogućnosti da predloži mandatara, imao je Ustav koji je vrlo jasan, istakao je Lekić na sednici cronogorskog parlamenta

Kako je ukazaoa, zakon je još više pomogao da parlament preuzme odbranu Ustava.

Ipak naglasio je da je put tek počeo, jer je od dobijanja statusa mandarata do izgalasavanja neće ići lako.

Treba nam ozbiljan rad .Pokušaću da budem na visini zadatka, da nađem mjeru između legitimno stranačkih interesa i opšteg cilja koji bi trebao da je ispred tih interesa, rekao je Lekić.

Sa druge strae, istakao je da teorijski gledano nije isključeno da ova vlada ne dobije poverenje - da neko ne bude zadovoljan, da odustane „ako bude projekcija trgovina koje su se dešavale i prevršile svaku meru".

Kazao je i da pruža ruke prema opoziciji, ako imaju korisnih sugestija.

Izvor: RTS, RTCG.me

Crna GoramandatarMiodrag Lekić
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva