:

:

TV Most

Foto: B92

clock

Decembar 13, 2022   13:45

0

467

Lekovi za Dejana Pantića uručeni Euleksu

"Posle snažnog pritiska koji su porodica Pantić, srpski narod na Kosovu i Metohiji, država Srbija, Kancelarija za KiM i celokupna srpska javnost izvršili da se Dejanu Pantiću omogući da primi terapiju i dobije neophodne lekove jer je težak srčani bolesnik, predsednik privremenog organa opštine Leposavić Zoran Todić je uručio neophodne medikamente pripadnicima Euleksa koji bi lekove trebalo da odnesu u specijalnu bazu Prištine nadomak Jarinja gde se Pantić nalazi", saopštila je Kancelarija za KiM.

Kako se dodaje u saopštenju, posle četiri dana agonije, Dejan Pantić koji je nepravedno uhapšen, uskoro bi trebalo da dobije svoje lekove koji su mu kao teškom srčanom bolesniku neophodni.

"Njegov sin Predrag u potresnoj video-poruci zamolio je da njegov otac dobije terapiju i da se bar na minut sa njim čuju, što im pripada prema svim zakonima i pravilima, ali Priština ni to ne dozvoljava već ga i dalje drže izolovanog i zatočenog u specijalnoj bazi", navedeno je u saopštenju.

Foto: B92

Todić: Euleks preuzeo lekove za Dejana Pantića

Predsednik privremenog organa opštine Leposavić Zoran Todić uručio je danas pripadnicima Euleksa lekove neophodne za lečenmje uhapšenog srpskog policajca Dejana Pantića, prenose mediji.

Kako se navodi, pripadnici Euleksa bi te lekove trebalo da odnesu u specijalnu bazu Prištine nadomak Jarinja gde se Pantić nalazi. 

Ranije danas Pantićev sin Predrag apelovao je da se njegovom ocu omogući da primi terapiju i dobije neophodne lekove jer je težak srčani bolesnik, 

Predrag Pantić je takođe  zatražio da se bar na minut čuje sa ocem, što Dejanu pripada prema svim zakonima i pravilima, ali Priština  to ne dozvoljava, već ga i dalje drže izolovanog i zatočenog u specijalnoj bazi.

Dejana Pantića uhapsili su pripadnici kosovske policije 10. decembra na administrativnom prelazu Jarinje.

Pantić je bio pripadnik kosovske policije, koji je 5. novembra zajedno sa svojim kolegama napustio policiju, a do tada je bio angažovan u policijskoj stanici u Kosovskoj Mitrovici.

Nakon hapšenja Pantića, Srbi sa severa KiM okupili su se i postavili barikade.

Ministar unutrašnjih poslova privremenih prištinskih institucija Dželjalj Svečlja izjavio je da je Pantić uhapšen pod sumnjom da je "organizovao teroristički napad na prostorije Opštinske izborne komisije" na severu KiM, kada su napadnuti službenici Centralne izborne komisije i policajci. 

On je naveo da je Pantić optužen za "teroristički akt i napad na ustavni poredak".

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković ocenio je da hapšenje Pantića predstavlja brutalnu odmazdu i zastrašivanje od strane premijera privremenih prištinskih institucija Aljbina Kurtija. 

Izvor: T a n j u g, RTS

KiMKancelarija za KiMlekoviDejan PantićEuleksZoran Todić
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva