:

:

TV Most

clock

Jun 05, 2020   20:53

0

417

Leposavić: Uručeno prvih 11 ugovora budućim pripravnicima

Predsednik opštine Leposavić Zoran Todić uručio je danas prvih 11 ugovora o stručnom osposobljavanju za lica koja će biti osposobljavana za rad u opštinskoj upravi.

Ugovori su uručeni za 5 lica sa visokom, 4 lica sa višom i za 2 lica sa srednjom stručnom spremom.

Uručivanjem ugovora o stručnom osposobljavanju za samostalan rad u struci, započeto je sa realizacijom i implementacijom Programa stručne prakse u 2020. godini od strane opštine Leposavić, koji predviđa stručno osposobljavanje 30 lica u skladu sa potrebama opštinske uprave i ostalih institucija i javnih preduzeća sa teritorije ove opštine.

Todić je na ceremoniji upriličenoj povodom dodele ovih ugovora rekao da je u pitanju implementacija samo prvog dela mera aktivne politike zapošljavanja i da će se u najkraćem periodu započeti sa drugom fazom, u okviru koje je planirana realizacija zapošljavanja 23 lica na javnim radovima, navodi se u objavi na Fejsbuk stranici Leposavić portal.

Ova lica će biti radno angažovana u oviru Redovnog javnog poziva za javne radove, programa Nacionalne službe za zapošljavanje, a poslove će obavljati u sklopu Javnog komunalnog preduzeća „24. Novembar“ i JP „Direkcija za građevinsko zemljište i puteve“.

Todić je istakao da je i sama opština Leposavić u okviru Lokalnog akcionog plana zapošljavanja izdvojila značajna finansijska sredstva za zapošljavanje građana na javnim radovima, te da je od resornog Ministarstva za rad i zapošljavanje dobila i dodatna sredstva u ovu svrhu, pa će u narednom periodu još 22 osobe biti radno angažovane, odnosno biće upošljene kroz javne radove na period od 4 meseca.

Na osnovu učešća u Redovnom javnom pozivu Nacionalne službe za zapošljavanje za realizaciju Programa, danas je u skupštinskoj sali opštine Leposavić organizovan prijem za 11 nezaposlenih lica, koji će obavljati stručnu praksu u Opštinskoj upravi opštine Leposavić. 

Implementacija Programa stručne prakse odvija se u saradnji sa Nacionalnom službom za zapošljavanje Republike Srbije, a sastavni je deo Projekta politike zapošljavanja opštine Leposavić.

Izvor: Radio Kosovska Mitrovica/Radio Kontakt plus

KiMLeposavićTodićstručno osposobljavanjeugovori
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva