:

:

TV Most

clock

Jun 05, 2020   20:53

0

277

Leposavić: Uručeno prvih 11 ugovora budućim pripravnicima

Predsednik opštine Leposavić Zoran Todić uručio je danas prvih 11 ugovora o stručnom osposobljavanju za lica koja će biti osposobljavana za rad u opštinskoj upravi.

Ugovori su uručeni za 5 lica sa visokom, 4 lica sa višom i za 2 lica sa srednjom stručnom spremom.

Uručivanjem ugovora o stručnom osposobljavanju za samostalan rad u struci, započeto je sa realizacijom i implementacijom Programa stručne prakse u 2020. godini od strane opštine Leposavić, koji predviđa stručno osposobljavanje 30 lica u skladu sa potrebama opštinske uprave i ostalih institucija i javnih preduzeća sa teritorije ove opštine.

Todić je na ceremoniji upriličenoj povodom dodele ovih ugovora rekao da je u pitanju implementacija samo prvog dela mera aktivne politike zapošljavanja i da će se u najkraćem periodu započeti sa drugom fazom, u okviru koje je planirana realizacija zapošljavanja 23 lica na javnim radovima, navodi se u objavi na Fejsbuk stranici Leposavić portal.

Ova lica će biti radno angažovana u oviru Redovnog javnog poziva za javne radove, programa Nacionalne službe za zapošljavanje, a poslove će obavljati u sklopu Javnog komunalnog preduzeća „24. Novembar“ i JP „Direkcija za građevinsko zemljište i puteve“.

Todić je istakao da je i sama opština Leposavić u okviru Lokalnog akcionog plana zapošljavanja izdvojila značajna finansijska sredstva za zapošljavanje građana na javnim radovima, te da je od resornog Ministarstva za rad i zapošljavanje dobila i dodatna sredstva u ovu svrhu, pa će u narednom periodu još 22 osobe biti radno angažovane, odnosno biće upošljene kroz javne radove na period od 4 meseca.

Na osnovu učešća u Redovnom javnom pozivu Nacionalne službe za zapošljavanje za realizaciju Programa, danas je u skupštinskoj sali opštine Leposavić organizovan prijem za 11 nezaposlenih lica, koji će obavljati stručnu praksu u Opštinskoj upravi opštine Leposavić. 

Implementacija Programa stručne prakse odvija se u saradnji sa Nacionalnom službom za zapošljavanje Republike Srbije, a sastavni je deo Projekta politike zapošljavanja opštine Leposavić.

Izvor: Radio Kosovska Mitrovica/Radio Kontakt plus

KiMLeposavićTodićstručno osposobljavanjeugovori
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva

the unique purchase benefit is probably the features of best replica rolex.

fake uhren for sale success will be incredible.

where to find good sex dolls?