:

:

TV Most

clock

Januar 10, 2019   16:00

0

159

Linta: Bošnjački političari bi da ukinu RS

Predsednik Odbora za dijasporu i Srbe u regionu u Skupštini Srbije Miodrag Linta ocenio je kao ratnohuškačke kritike bošnjačkih političara zbog proslave Dana Republike Srpske, te tvrdi da je krajnji cilj takve njihove politike ukidanje RS.

U izjavi za medije kaže i da je tragično da ti političari 23 godine nakon završetka rata i dalje žive duboko zarobljeni u prošlosti i ponavljaju lažne priče o tome da su „Bošnjaci biti žrtve srpske agresije, da su doživeli genocid, da je prema njima počcinjena nepravda…“.

„Za bošnjačke političare proslava Dana Republike Srpske predstavlja tobože narušavanje Dejtonskog sporazuma, nepoštovanje BiH, antiustavni i anticivilizacijski čin, dan sećanja na sve žrtve zločinačke srpske politike…“, naveo je Linta u izjavi za medije, uz zaključak da je krajnji cilj ratne politike Bošnjaka ukidanje Republike Srpske.

Uveren je da bošnjački političari nisu spremni da se odreknu filozofije žrtve i da preuzmu odgovornost i sa predstavnicima srpskog i hrvatskog naroda rešavaju brojne probleme sa kojima se suočava BiH poštujući izvorni Dejtonski sporazum.

Izvor: Taнјуг

LintaRSBošnjaci
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva