:

:

TV Most

clock

April 14, 2019   19:13

0

175

Linta: Dolazak hrvatskog državnog vrha u Jasenovac je ruganje žrtvama

Predsednik Odbora za dijasporu i Srbe u regionu Miodrag Linta ocenio je da dolazak hrvatske predsednice, premijera i predsednika Sabora u Jasenovac predstavlja duboko ruganje žrtvama "najveće fabrike smrti" na Balkanu u Drugom svetskom ratu.

Kako je Linta naveo u izjavi dostavljenoj medijima, Plenković i drugi predstavnici vlasti samo deklarativno i povremeno osude ustaški režim i kažu da poštuju sve žrtve.

"To čine pre svega zbog međunarodne zajednice, a u suštini vode revizionističku politiku čiji cilj je relativizacija ustaštva. Postoji mnogo primera koji potvrđuju stav da Vlada Andreja Plenkovića nije učinila ništa da se Hrvatska suoči sa svojom zločinačkom prošlošću, da prizna da je NDH počinila genocid nad srpskim narodom, da izrazi kajanje srpskim žrtvama i zatraži oproštaj", naveo je Linta.

Ističe da su u pitanju predstavnici vlasti koja, kako kaže, stavlja sramotni znak jednakosti između Jasenovca i Blajburga, koja je vratila pokroviteljstvo nad komemoracijom ubijenim ustaškim zločincima u Blajburgu, koja finansira udruženja čiji je cilj da dokažu kako je Jasenovac tobože bio sabirni i radni logor, koja dozvoljava delovanje udruženja sa ustaškim grbom i ozloglašenim pozdravom "Za dom spremni".

To je, kakao navodi, vlast koja šalje svoje predstavnike na "ustaški dernek" takozvane Devete bojne HOS-a u Splitu, čiji članovi otvoreno veličaju ustaštvo, koja odbija da zakonom zabrani upotrebu nacističkih, fašističkih i ustaških simbola i strogim zatvorskim i novčanim kaznama, koja iz budžeta finansira koncerte proustaškog pevača Tompsona.

Izvor: Танјуг

LintaHrvatska
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva

the unique purchase benefit is probably the features of best replica rolex.

fake uhren for sale success will be incredible.

where to find good sex dolls?