Linta: Hrvatska nije spremna da se suoči s prošlošću

:

:

TV Most

clock

Oktobar 12, 2019   18:30

0

93

Linta: Hrvatska nije spremna da se suoči s prošlošću

Predsednik Odbora Skupštine Srbije za dijasporu i Srbe u regionu Miodrag Linta ocenio je da novi srbomrzački grafiti u mestu Rumin kod Sinja i u Splitu potvrđuju činjenicu da u Hrvatskoj nema spremnosti za suočavanje sa ustaškom prošlošću.

"U Splitu i širom Hrvatske pojavljuju se redovno ustaški simboli kao što su ustaško slovo 'U', 'Za dom spremni', ustaška šahovnica s početnim bijelim poljem i poruke besne mržnje 'Srbe na vrbe', 'Ubij Srbina', 'Mrzim školu i Srbe', 'Maksovi mesari', 'Oj Hrvatska mati, Srbe ćemo klati' i mnoge druge. U čitavoj Hrvatskoj postoje na desetine hiljada ustaških simbola i poruka mržnje prema Srbima i svemu što je srpsko. Jasno je da nadležne institucije ne čine ništa da se kazne organizatori i počinioci navedenih srbomrzačkih pojava", istakao je Linta u saopštenju za javnost.

On je ocenio da će Hrvatska još dugo godina biti država u kojoj vlada atmosfera mržnje i netrpeljivosti prema Srbima i da je zbog toga potrebno da Ministarstvo spoljnih poslova Srbije radi redovne izveštaje o stanju ljudskih prava Srba u Hrvatskoj i drugim državama regiona i da ih šalje a što više adresa u međunarodnoj zajednici.

Izvor: Танјуг

Linta
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva