:

:

TV Most

clock

Oktobar 12, 2019   18:30

0

141

Linta: Hrvatska nije spremna da se suoči s prošlošću

Predsednik Odbora Skupštine Srbije za dijasporu i Srbe u regionu Miodrag Linta ocenio je da novi srbomrzački grafiti u mestu Rumin kod Sinja i u Splitu potvrđuju činjenicu da u Hrvatskoj nema spremnosti za suočavanje sa ustaškom prošlošću.

"U Splitu i širom Hrvatske pojavljuju se redovno ustaški simboli kao što su ustaško slovo 'U', 'Za dom spremni', ustaška šahovnica s početnim bijelim poljem i poruke besne mržnje 'Srbe na vrbe', 'Ubij Srbina', 'Mrzim školu i Srbe', 'Maksovi mesari', 'Oj Hrvatska mati, Srbe ćemo klati' i mnoge druge. U čitavoj Hrvatskoj postoje na desetine hiljada ustaških simbola i poruka mržnje prema Srbima i svemu što je srpsko. Jasno je da nadležne institucije ne čine ništa da se kazne organizatori i počinioci navedenih srbomrzačkih pojava", istakao je Linta u saopštenju za javnost.

On je ocenio da će Hrvatska još dugo godina biti država u kojoj vlada atmosfera mržnje i netrpeljivosti prema Srbima i da je zbog toga potrebno da Ministarstvo spoljnih poslova Srbije radi redovne izveštaje o stanju ljudskih prava Srba u Hrvatskoj i drugim državama regiona i da ih šalje a što više adresa u međunarodnoj zajednici.

Izvor: Танјуг

Linta
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva

the unique purchase benefit is probably the features of best replica rolex.

fake uhren for sale success will be incredible.

where to find good sex dolls?