:

:

TV Most

Foto: Tanjug

clock

Avgust 07, 2020   15:23

0

71

Linta: Izjave u Hrvatskoj dokaz da Milošević nije trebalo da ide

Predsednik Saveza Srba iz regiona Miodrag Linta kaže da izjave hrvatskih zvaničnika samo potvrđuju koliko je bila štetna i nerazumna odluka rukovodstva SDSS-a da Boris Milošević ode u Knin i time, kako navodi, prizna da je zločinačka akcija Oluja bila legitimna i legalna vojna akcija.

 

Linta ocenjuje kao proustašku, ali očekivanu izjavu ministra veterana i potpredsednika Vlade Hrvatske Tome Medveda da se Srbi suoče sa velikosrpskom politikom i sa zlom koje su počinili devedesetih godina, te da je u pitanju još jedan u nizu dokaza da se hrvatski narod nije suočio sa svojom genocidnom i zločinačkom prošlošću.
U pisanoj izjavi Linta je naveo da je skandalozna provokacija i poniženje krajiških Srba to što je hrvatski premijer Andreja Plenković, između ostalog, cinično rekao da je zločinačka akcija Oluja značila i za Srbe kraj rata i stvorila uslove za njihov povratak u Hrvatskoj.
„Dobro je poznato koji su bili ciljevi i posledice zločinačke akcije ''Oluja'' i šta je Hrvatska sve učinila da spreči masovan i održiv povratak proteranih Srba“, kaže Linta.

Izvor: Tanjug

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva