Linta: Kitarović zna da je Blajburg mesto veličanja ustaštva

:

:

TV Most

clock

Mart 10, 2019   17:51

0

115

Linta: Kitarović zna da je Blajburg mesto veličanja ustaštva

Predsednik Saveza Srba iz regiona Miodrag Linta osudio je kao sramnu izjavu hrvatske predsednice Kolinde Grabar Kitarović da duboko žali zbog zabrane mise pobijenim ustašama krajem Drugog svetskog rata.

Miodrag Linta kaže da "Grabar Kitarović dobro zna da Blajburg nije mesto stradanja civila, već mesto veličanja ustaštva i neskriveno žaljenje za propašću NDH".

Jedan od dokaza je i činjenica da se u Blajburgu venci polažu na grobnu tablu na kojoj piše: "U čast i slavu poginule hrvatske vojske - maj 2015", istakao je Linta u saopštenju.

"To je najbolja potvrda da hrvatski zvaničnici i biskupi, zajedno sa hrvatskim narodom, odlaze u Blajburg odati počast zločinačkom režimu, a ne žrtvama", smatra Linta.

Prema njegovim rečima, posebno je skandalozna proustaška teza značajnog broja hrvatskih političara i javnih ličnosti da svako ko je ubijen bez suđenja je žrtva i da su sve žrtve iste.

"Nevine srpske žrtve iz NDH i pobijeni ustaški zločinci, kao i Jasenovac i Blajburg, nisu isti i nikad neće biti isti", poručio je Linta.

U Hrvatskoj se gotovo svakodnevno nastavlja širenje mržnje i netrpeljivosti prema Srbima i svemu srpskom, naveo je Linta.

Predsednik Saveza Srba iz regiona smatra da je odluka HRT-a da u Dnevniku emituje prilog u kojem su tzv. hrvatski branitelji davali izjave dok je u pozadini stajao natpis "Ubi Srbina" samo potvrda da je ta televizija "odavno postala leglo ustaštva".

U Šibeniku su na spomenicima antifašistima iz Drugog svetskog rata osvanuli ispisani ustaško slovo "U", svastika i poruka "Ovo je za Madrid", što znači osvetu za nedavno šaranje po grobu ustaškog poglavnika Ante Pavelića u Madridu, napominje Linta.

"Navedeni grafiti u Šibeniku su samo dva od nekoliko desetina hiljada nacističkih, fašističkih i ustaških grafita koji se slobodno nalaze u svakom hrvatskom gradu i kojima se šalju poruka srbomržnje i veličanja zločinačke ideologije", zaključio je Linta.

Izvor: Танјуг

LintaKitarevićHrvatska
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva