:

:

TV Most

clock

Novembar 09, 2019   13:41

0

196

Linta: Licemerne reakcije iz Hrvatske na otkrivanje spomen-ploče

Predsednik Odbora za dijasporu i Srbe u regionu Skupštine Srbije Miodrag Linta ocenio je kao apsolutno licemerne reakcije hrvatskih zvaničnika i protesnu notu hrvatskog Ministarstva spoljnih i evropskih poslova, zbog spomen-ploče generalu Mladenu Bratiću unutar kasarne u Novom Sadu.

"General Mladen Bratić, komandujući Novosadskim korpusom, poginuo je 4. novembra 1991. u borbama za oslobođenje Vukovara od hrvatskih paravojnih formacija, koje su sprovodile teror nad Srbima", naveo je Linta u izjavi za javnost.

Podsetio je, pored ostalog, da je tokom proleća, leta i jeseni 1991. godine u Vukovaru ubijeno više od 120 Srba.

Linta ukazuje da u Hrvatskoj niko nije optužen, a kamoli kažnjen za mnogobrojne zločine nad Srbima u Vukovaru.

"Krajnje je vreme da Tužilaštvo za ratne zločine podigne optužnice protiv svih onih lica koji su naredili, organizovali i počinili brutalne ratne zločine nad srpskim civilima u Vukovaru", naveo je Linta, koji smatra da Ministarstvo spoljnih poslova treba da traži od Hrvatske da se u Vukovaru podigne spomen-ploča nevino stradalim Srbima.

Hrvatsko ministarstvo inostranih i evropskih poslova uputilo je juče diplomatsku notu Ambasadi Srbije u Zagrebu kojom je izrazilo najoštriji protest zbog otkrivanja spomen-ploče generalu Mladenu Bratiću.

Izvor: Танјуг

LintaHrvatskaMladen Bratić
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva