:

:

TV Most

Foto: Танјуг

clock

Decembar 04, 2019   20:05

0

105

Linta najoštrije osudio najnovije pretnje smrću Pupovcu

Predsednik Odbora za dijasporu i Srbe u regionu Miodrag Linta najoštrije osuđuje nove pretnje smrću poslaniku i predsedniku Samostalne demokratske srpske stranke Miloradu Pupovcu.

Miodrag Linta je u izjavi koju je dostavio medijima naveo da "ustaške snage nastavljaju nekažnjeno i gotovo svakodnevno da ispisuju srbomrzačke grafite i poruke mržnje širom Hrvatske s ciljem da se pošalje jasna poruka Srbima da se isele ili asimiluju".

"Jedan od desetina hiljada srbomrzačkih grafita jeste i grafit ispisan u obliku igre vešanja ispod kojih piše Pupovac. Sigurno je da naredbodavci i počinioci ovog kukavičkog i fašističkog čina neće biti pronađeni a kamoli osuđeni za navedeni zločin iz mržnje", istakao je Linta.

U pitanju je, kako tvrdi, jedan od mnoštva dokaza da u Hrvatskoj vlada atmosfera mržnje i netrpeljivosti "zbog toga što se hrvatski narod nije suočio sa svojom genocidnom i zločinačkom prošlošću".

Linta apeluje na novoizabranu Evropsku komisiju da pošalje jasnu poruku vlastima u Hrvatskoj da je neprihvatljivo da se u jednoj članici Evropske unije otvoreno rehabilizuje fašizam i nacizam i brutalno krše temeljne vrednosti Evropske unije tj. ljudska prava, vladavina prava i antifašizam.

Izvor: Танјуг

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva