Linta: Nema pravde za srpske žrtve

:

:

TV Most

clock

Januar 17, 2020   15:24

0

50

Linta: Nema pravde za srpske žrtve

Prošlo je gotovo 25 godina od završetka rata, a niko od naredbodavaca i počinilaca ovih stravičnih i svirepih zločina još nije kažnjen, poručio je predsednik skupštinskog Odbora za dijasporu i Srbe u regionu Miodrag Linta, na jučerašnjem obeležavanju godišnjice stradanja Srba u Skelanima, kod Srebrenice.

Linta je naglasio da nismo mogli da očekujemo pravdu u Haškom tribunalu jer se, prema njegovom viđenju, nije radilo o profesionalnom i nepristrasnom sudu, već o političkom, čiji je "cilj bio da sudi srpskom narodu na osnovu lažnih mitova i lažnih optužbi".

"Dobro nam je poznato da srpski narod ne može da očekuje pravdu od Suda i Tužilaštva Bosne i Hercegovine, jer ni to nisu nepristrasne i profesionalne institucije, nego etnički motivisano pravosuđe", navdo je Linta.

On je istakao da kažnjavanje svih ratnih zločinaca, bez obzira na nacionalnu i versku pripadnost, jeste jedan od preduslova pomirenja između naroda na zapadnom Balkanu.

Kod Centralnog spomenika srpskim civilima i vojnicima u Skelanima juče je služen parastos za pokoj duša 305 nastradalih Srba iz ovog mesta i okolnih sela, koje su muslimanske snage ubile tokom rata u BiH, a njih 69 nastradalo je 16. januara 1993. godine.

Izvor: Танјуг

Linta
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva