:

:

TV Most

clock

Januar 17, 2020   15:24

0

100

Linta: Nema pravde za srpske žrtve

Prošlo je gotovo 25 godina od završetka rata, a niko od naredbodavaca i počinilaca ovih stravičnih i svirepih zločina još nije kažnjen, poručio je predsednik skupštinskog Odbora za dijasporu i Srbe u regionu Miodrag Linta, na jučerašnjem obeležavanju godišnjice stradanja Srba u Skelanima, kod Srebrenice.

Linta je naglasio da nismo mogli da očekujemo pravdu u Haškom tribunalu jer se, prema njegovom viđenju, nije radilo o profesionalnom i nepristrasnom sudu, već o političkom, čiji je "cilj bio da sudi srpskom narodu na osnovu lažnih mitova i lažnih optužbi".

"Dobro nam je poznato da srpski narod ne može da očekuje pravdu od Suda i Tužilaštva Bosne i Hercegovine, jer ni to nisu nepristrasne i profesionalne institucije, nego etnički motivisano pravosuđe", navdo je Linta.

On je istakao da kažnjavanje svih ratnih zločinaca, bez obzira na nacionalnu i versku pripadnost, jeste jedan od preduslova pomirenja između naroda na zapadnom Balkanu.

Kod Centralnog spomenika srpskim civilima i vojnicima u Skelanima juče je služen parastos za pokoj duša 305 nastradalih Srba iz ovog mesta i okolnih sela, koje su muslimanske snage ubile tokom rata u BiH, a njih 69 nastradalo je 16. januara 1993. godine.

Izvor: Танјуг

Linta
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva

the unique purchase benefit is probably the features of best replica rolex.

fake uhren for sale success will be incredible.

where to find good sex dolls?